CARTORANJE
SZAKÉRTELEM A GEODÉZIÁBAN


A Cartoranje Kft. 1992. augusztus 1.-én alakult a Kartográfiai Vállalat privatizációja során, a Vállalat 1. és 2. számú Felmérési Osztályaiból. Tulajdonosai voltak a szintén átalakult Cartographia Kft. és a holland Oranjewoud International BV.

A Cartoranje Kft. alakulásakor átvette a Kartográfiai Vállalat 1. és 2. számú Felmérési Osztályainak személyi állományát. Apportként átvette, és folytatta a Kartográfiai Vállalat leszerződött munkáit. A Cartoranje Kft. megalakulásakori tevékenységi köre azonos volt a Kartográfiai Vállalat 1. és 2. Felmérési Osztályainak tevékenységi körével.

2001. év végén a holland tulajdonos átruházta tulajdonrészét a Cartographia Kft.-re, aki 2002. év elején eladta a Cartoranje Kft.-t a dolgozók egy csoportjából alakult vállalkozói körnek.

A változás csak a tulajdonosi kört érintette, egyéb vonatkozásban jogfolytonosan folytatta az átalakulás előtti vállalkozás gazdasági tevékenységét:

Az átalakult Kft. kisebb létszámmal és megváltozott székhelyen folytatja az átalakulás előtt megkötött szerződések teljesítését, és a tevékenységi köre sem változott: A kis létszámú, de jól képzett dolgozói kör jelenleg is magas műszaki színvonalú digitális feldolgozásokat végez, sőt azok körét bővíti is.